Хардуерен ремонт на GSM

GSM Сервиз „Димси“ — Варна предлага ремонт на всички видове GSM апарати, работейки с частни клиенти и партньорски магазини.

В сервизът ни работят екип от професионалисти, които ще откликнат на вашите проблеми и желания. Ние предлагаме следните услуги за ремонт на GSM апарат:

Диагностика

При диагностиката, се извършват определен вид тестове на даденият телефон с цел да се определи причината за възникналия проблем, локализиране и начина за неговото отстраняване. В резултат на което се определя цената на ремонта и частите които ще бъдат вложени за отстраняването на проблема.

Профилактика

Профилактиката на всеки GSM или таблет включва цялостен тест и диагностика на устройството, преглед на всички функции, софтуерно и хардуерно почистване. Следствие от това, сервизът изготвя заключение за състоянието на телефона. Препоръчително е профилактиката на всяко устройство, да се прави в рамките на всяка календарна година, за да може да служи безотказно на своя собственик.

Смяна на дисплей

LCD - Течно-кристалният дисплей е електронен индикатор, който показва изображения на плоска повърхност. Изработва се с цифрова мониторна технология, на базата на слой от течен кристал, който при прилагането на напрежение променя оптическите си качества.

Дисплея е частта от телефона чрез която добивате представа за състоянието на телефона ви, чрез него нагледно осъществявате контрола върху работата му.

Ако вашият дисплей е претърпял удар или имате изгорели редове на дисплея ние, можем да го сменим с наличен в сервиза или ако е необходимо да ви поръчаме такъв в кратък срок.

На пазара се предлагат дисплеи с различно качество. Ние ви препоръчваме оригинален дисплей, но има и копия с по ниско качество и цена в зависимост от предпочитанията на клиента.

Смяна на лентов кабел

Лентовият кабел служи за осъществяване на връзката между горната и долната част на телефони с движещи се части. Той е консуматив който вследствие на употребата се износва (също като ангренажният ремък на колата ви).

Всеки лентов кабел би трябвало да се смени след около 2 годишна употреба. Той е строго индивидуален според модела на телефона и не може да бъде заменен с друг.

Препоръчваме ви да подменяте лентовият кабел на вашия телефон само с оригинален такъв, защото по-евтините копия имат значително по къс живот и се износват значително по бързо.

Също така кабела да бъде сменен от професионалист понеже смяната му от лица незапознати с особеностите на телефона могат да увредят други негови компоненти и функции.

Нашият специализиран сервиз може да смени лентовият кабел на всеки от произведените до момента GSM апарати.

Смяна на панели

Панела това е външният корпус на телефона, който може да е метален или пластмасов в различни цветове и дизайн.

При нас за вашият телефон могат да се предложат панели с различно качество и цена в зависимост от модела и предпочитанията на клиента.

Сервизът ни извършва смяна на панели, като разполага с голямо разнообразие за различните модели и марки GSM и също така правим поръчки за рядко срещани и нестандартни панели.

Смяна на слушалка, микрофон или зумер

За да конкретизирате проблема на вашия телефон трябва да отговорите на следния въпрос: Кой не чува?

  • Ако вие не чувате това значи че вашата слушалка не работи
  • Ако вас не ви чуват проблема тогава е в микрофона на вашият телефон, и вероятно се нуждае от подмяна.
  • Когато вашето устройство не звъни това означава че има проблем със зумера или аудиоверигата му.

Смяна на тъчскрийн (Touchscreen)

Тъчскрийна е повърхността върху дисплея реагираща на допир. Той служи и като клавиатура при съвременните модели телефони, смартфони и таблети.

Чрез него се активира дадена функция която е визуално показана на екрана и по този начин се управляват функциите на устройството.

Touchscreen при някой модели апарати са неразделна част от дисплея, при което се налага подмяна на комплект (LCD + touchscreen).

Съществуват 2 основни вида Touchscreen:

  • Резистивен - върху повърхността на тъчскрийна има електропроводимо фолио върху него има второ фолио, отделено от първото на микроскопично разстояние. Вследствие на допир, второто фолио бива натиснато надолу, при което протича определен електрически ток и това определя съответната позиция.
  • Капацитивен – При него в ъглите са разположени електроди, които създават електрическо поле. При допир се отвежда една част от заряда на полето. Така електрическото поле се променя. Тази промяна се измерва и по този начин се определя позицията на пръста. За целта повърхността трябва да бъде докосната с поне един пръст - това не може да стане с ръкавица или обикновен стилус.

Ако се интересувате от вида и цената за тъчскрийна на вашият телефон се свържете с нас. Всеки модел телефон има различен по вид и тип дигитайзер който не е взаимозаменяем с друг.

Смяна клавиатури, бутони, джойстици

Бутоните на клавиатурата и джойстика, са елементите чрез които управлявате вашия телефон и търпят най голямо въздействие от ваша страна. Затова те често биват увреждани и износвани. Сервиза ни разполага с голямо разнообразие от такива, и може да извърши ремонт и подмяна на тези компоненти, с цел правилна и пълноценна работа на устройството.

Ремонт на захранващ блок

Захранващият блок е буксата чрез която вашият телефон се свързва към зарядното устройство или usb кабел. В следствие от продължителна или неправилна употреба захранващият блок би могъл да бъде повреден. Ние можем да сменим буксата на всеки модел мобилен телефон без значение от вида и сложността му.

Смяна на процесори, флаш памет, чипове

Флаш памет (Flash Memory)-това е чип за памет, използвана за съхранение на информация. Флаш паметта пази информацията без необходимост от електричество, затова се използва за преносими карти за памет.

Смяна на чипове-върху платката на телефона са разположени множество чипове, които имат различно предназначение за работата на GSM апарата. Това е най финият процес от хардуера, за което се изискват много добри познания и практични умения. За да бъде отремонтиран или сменен един чип с нов, използваме специални машини с горещ въздух.

Презапояване и смяна на SMD и BGA компоненти и чипове с такива монтажи, посредством станции с горещ въздух и Инфраред станция.

SMD и BGA компонентите са съвременни чипове, които се използват във всеки мобилен телефон и служат за безупречната му работа. Те са основна градивна част от платката и повредата им би довела до сериозни хардуерни проблеми на вашето устройство. GSM сервиз Димси – Варна разполага с голямо разнообразие от такива и може да извърши презапояване, пренареждане или смяна на всеки чип от GSM-a ви. За целта се използва съвременна апаратура, станции с горещ въздух и такива с инфрачевена светлина. Чрез тях но с опита и професионализма ни е възможно да отстраним сериозни хардуерни проблеми по платката на мобилния телефон.

Платката е най важният компонент на мобилния телефон. След навлажняване или деформации е възможно някои връзки от нея да бъдат прекъснати което води до сериозни проблеми. Недостатък е че платката струва 80% от стойността на телефона и подмяната им поради такива причини би била нерентабилна. В нашият сервиз бихме могли да възстановим прекъснати връзки в платката на всеки мобилен телефон стига това да е технически възможно. Да не забравяме все пак, че платката на всеки мобилен телефон е 5 слойна и възстановяване на връзки между и през слоевете и под чиповете е практически невъзможно.