Софтуер

GSM Сервиз „Димси“ — Варна, извършва различни видове ремонти, софтуерни услуги и разкодиране на телефони.

С нашият дългогодишен опит и професионализъм в областта на ремонтите, предлагаме софтуерна поддръжка на всички видове телефони:

Поставяне на български език

Поставянето на Българско меню в специализирания ни GSM сервиз, не крие никакви рискове за работата на вашият телефон, защото то е официално създадено от марката му производител.

За съжаление не всеки произодител предлага езиков пакет с български, поради факта че телефона не е произведен за пазара в България. Поради тази причина не на всеки телефон може да бъде поставен български език.

При поставяне на езиков пакет се налага цялостно изтриване на информацията в телефона, при което всичко записано в него бива изтрито. Затова преди да дадете телефона си в сервиз запазете информацията му, или предупредете изрично че ви е нужна за да бъде запазена предврително

Смяна на софтуер

Смяната на софтуера на мобилен телефон само по себе си крие особени рискове, при което може необратимо да развалите устройството. Затова преди да предприемете такива операции прочетете по долната информация.

Софтуера в телефона отговаря за правилно му функциониране, бързина и стабилност. При съвременните смартфони софтуера е изключително важен и множество от проблемите като забиване, рестартиране и други подобни се дължат не на вирус а на препълнена оперативна памет от информацията натрупана от приложенията инсталирани в смартфона.

Затова ние препоръчваме, преди да се заемете със смяна на софтуера, да премахнете натрупаната по време на употребата информация която товари оперативната памет или да възстановите заводските настройки на телефона като е добре преди това да запазите информацията която ви е ценна.

Софтуерен ъпдейт

Съвременните производители предлагат прости и лесни начини за тази операция, стига всеки софтуерен ъпдейт да е направен с необходимият за това софтуер, създаден от производителя.

Всеки сам с помощта на компютър би могъл да направи това в домашни условия, стига да спази изискванията на марката производител.

Преди да направите Софтуерен ъпдейт, първо да се поинтересувате какво ще промени това в работата на телефона ви. Има случаи при които по новата софтуерна версия товари повече телефна и той става по бавен или обратото решени са повето такива проблеми при новия софтуер.

Затова преди да предприемете ъпдейт на софтуера проучете какви са резултатите от това за да не останете изненадани че телефона ви е станал по бавен или тромав, в резултат на ъпдейт който смятате, че ще промени телефона ви към по добро.

След софтуерен ъпдейт се препоръчва да се възстановят заводските настойки при което информацията от телефона бива изтрита.

Официален фирмуер

Официалния софтуер се създава от фирмата производител с цел да се изчистят проблеми неустановени преди пускането на устройството в употреба, или да се оптимизира операционната система като се изгладят установените до момента проблеми.

При този фирмуер няма риск телефона ви да спре да функционира стига да се спазят изискванията на производителя.

  • За Apple например това става с помощта на програмата iTunes която може да свалите от сайта: Apple.com.
  • За Nokia се използва програмата OVI Suite от сайта nokia.com.
  • Ако имате мобилен телефон от марката Samsung може да използвате сайта samsung.com, за да свалите софтуера нужен ви за работа с устройството.

Всеки производител има официален софтуер с помощта, на който всеки сам може да направи ъпдейт и бекъп на информацията в него. По този начин ще съхраните важната информация, ако вашият телефон се повреди или бъде намокрен.

Модифициран фирмуер

Съществуват софтуери изготвени от разни хакери специалисти, които по свой начин и на свой риск извършат оптимизиране на мобилните телефони и смартфони.

Първото което ви грабва при модифицирания фирмуер е че стария ви телефон ще притежава функцийте и визията на най–новия модел само с една смяна на софтуера. Това изглеждат много примамливо на пръв поглед но само по себе си крие много рискове, особено ако някой недостатъчно компетентен потребител реши да ги използва.

И да не забравяме, че хардуера на стария ви телефон не притежава възможностите на последните модели и приложенията ще вървят доста по трудно. Сами по себе си тези така наречени куукнати фирмуери имат множество бъгове и подводни камъни като овърклокинг, с които хардуера на устройството ви не би могъл да се справи.

Съветваме Ви преди да предприемете софтуерен ъпдейт или каквато и да е софтуерна операция с вашият телефон да заредите напълно батерията му и да запазите информацията си.

Прехвърляне на информация на компютър или друг апарат

Има случаи в които информацията в едно устройство е много по ценна и скъпа от него, затова ви съветваме ако тя наистина ви е важна да я запазите на компютър или сървър където да е в безопастност.

Съвременните смартфони автоматично запазват информацията си на сървъри само чрез меил акаунт, който трябва да помните за да имате достъп до нея.

Съществуват и множество приложения за съхранение на информацията ви на сървъри в интернет откъдето да имате достъп до нея по всяко време.

Трябва да се отбележи, че при смяна на софтуера на определено устройство, информацията от него бива изтрита, затова препоръчваме правете си бекъп на информацията редовно - преди всяка операция или преди постъпването ви в сервиз, за да не останете лошо изненадани след това.

Нашият сервиз би могъл да ви осигури запазване на информацията от всеки вид телефон, преди всяка операция стига предварително да сте упоменали за това.

Можем да съхраним информацията на CD носител, на друг телефон или флаш памет. За разлика от разкодирането при смяната на фирмуера с оригинален няма опасност от отпадане на гаранцията му.